4 ETAPES

Aquesta és l'opció ideal per gaudir plenament de la ruta, pedalant a un ritme tranquil, observant el paisatge. Comporta uns lleus canvis de recorregut (tot just 4 km. en total) per així poder encaixar els allotjaments de forma proporcional al llarg de tota la ruta.


DIA 1

 

Sortida: St. Julià de Cerdanyola (964 m.)

Arribada: La Nou de Berguedà (877 m.)

Distància: 36,59 km.

Desnivell acumulat: 1.681 m.

 

Amb sortida des de Sant Julià de Cerdanyola, la primera és sens dubte una de les etapes més dures del recorregut. Sortosament, la bellesa dels paisatges, prats i boscos de l’entorn compensen amb escreix l'esforç de la jornada.

 

DIA 2

 

Sortida: La Nou de Berguedà (877 m.)

Arribada: St. Jaume de Frontanyà (1.069 m.)

Distància: 41,26 km.

Desnivell acumulat: 1.473 m.

 

Durant aquesta etapa gaudirem de boscos d'alzina, roure i pi roig fins arribar a Vilada, proporcionant-nos uns contrastos extraordinaris.

 

Des de Vilada continuarem fins a Sant Jaume de Frontanyà, on finalitzarem l'etapa.

DIA 3

 

Sortida: St. Jaume de Frontanyà (1.069 m.)

Arribada: Sant Romà de la Clusa (1.362 m.)

Distància: 33,92 km.

Desnivell acumulat: 1.191 m.

 

El tercer dia és el menys exigent: encara que hi ha la pujada més forta de tot el recorregut, tant els desnivells existents com el quilometratge són menors que en les altres etapes.

 

La sortida de Sant Jaume i l'emblemàtica Font del Bisbe seran dos dels indrets amb més bon record de la jornada, que finalitza a Sant Romà de la Clusa.

 

DIA 4

 

Sortida: Sant Romà de la Clusa (1.362 m.)

Arribada: St. Julià de Cerdanyola (964 m.)

Distància: 42,61 km.

Desnivell acumulat: 1.354 m.

 

Si alguna cosa caracteritza el darrer dia és l'alçada constant de bona part del recorregut. És una etapa de carenes, puigs i cims.

 

Els darrers 12 km., gairebé tots de baixada fins al poble, ens permeten gaudir d'un merescut descans en un magnífic entorn.